Niet elke groep jongens is zo wild!

By admin • Jordanië, Syrious Mission • 30 mei 2013

Ik heb lang geslapen maar word nog steeds moe wakker. Toch ga ik vandaag wel weer mee naar Zaatari. We gaan niet meer naar onze jongensgroep, dus in plaats daarvan ga ik met Elsemieke en Saskia mee naar hun jongensgroep. Het is een verschil van dag en nacht met onze groep. Als we binnenkomen roepen de jongens ‘welcome, welcome, welcome!’ in koor. Ze blijven braaf zitten wachten tot de workshop begint en doen supergehoorzaam met alles mee. Alleen als de instrumenten uitgedeeld worden wordt er even geduwd en getrokken. Het blijkt dat dat eerder nog niet gebeurd was en Elsemieke en Saskia bespreken achteraf wat ze konden doen om dat voortaan te voorkomen. Wauw, wat een verschil, als dat het ergste is wat hier tot nog toe gebeurd is in de workshop! Omdat ik zo uitgeput ben, word ik emotioneel van deze gehoorzame groep. Fijn om te zien dat het zo ook kan.

SyrMiss30052013_13

SyrMiss30052013_16

Ik ga in de middag met Lucas naar de meisjesgroep. Ze doen zoals gewoonlijk geweldig goed mee. Aramsamsam gaat van een leien dakje. Als we de stopdans doen heeft iedereen plezier en dansen we er heerlijk op los. Wat geweldig om al die lachende gezichten te zien, om te zien hoe de meisjes zich vrij voelen om lekker te dansen en rond te springen!

blog-30

blog-27

blog-24

blog-34

In de avond hebben we een zwaar teamoverleg: iedereen een hartstikke vermoeid en de emoties komen op allerlei manieren naar boven. Maar goed dat we morgen een rustdag hebben!

 

Foto’s: Liny Mutsaers

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *